Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Ulrica Nilsson, Finance & Procurement Director på Massive Entertainment som står i fokus!

Ulrica har under sin karriär fått stort förtroende vilket gett henne möjligheten att arbeta med intressanta produkter och snabbväxande bolag, ofta i en internationell miljö, bolag under uppbyggnad eller som är i behov av förändring, t.ex Framfab, Obigo och Teleca. Att vara delaktig i att bygga upp ett företag, eller driva saker framåt är det hon tycker är roligast och då levererar hon som allra bäst. Idag är hon på Massive Entertainment, en spelstudio som utvecklar tv-spel. Massive ingår i Ubisoftkoncernen som har 21 000 medarbetare runt om i världen.

Du har varit på Massive i närmare 10 år och ni har växt otroligt snabbt – berätta!
När jag började på Massive för 10 år sen var vi ungefär 170 kollegor, vi kunde namnen på varandra och i mitt Finance team var vi 3 stycken. Idag är vi 750 anställda, vi har öppnat en till spelstudio, byggt om ett helt kvarter till att bli vårt kontor och vi har släppt flera framgångsrika spel. Idag jobbar vi med stora varumärken som The Division 2, Avatar: Frontiers of Pandora och The Star Wars Project, spelproduktioner i världsklass. Det har varit en utmaning att växa så snabbt som vi gjort och det har krävt att jobba fram smarta lösningar och effektiva arbetssätt samtidigt som vi ska leverera till våra ägare och andra stakeholders. I samband med detta har jag fått möjligheten att utöka mitt team till 15 personer och även bygga upp en inköpsavdelning. Efter 10 år så är det fortfarande många utmaningar jag ställs inför men det är en ynnest att det fortfarande är otroligt roligt att gå till jobbet.

Vad har du för erfarenhet av PRO TEMPORE?
En av grundarna träffade jag redan 2008 och hon imponerade på mig redan då. När PRO TEMPORE startades tog jag chansen att få hjälp med både interimskonsulter och rekryteringar. Den där fingertoppskänslan för vad vi behöver och vem som passar hos oss har PRO TEMPORE levt upp till varje gång med bravur. De har gjort mitt jobb enklare! Sen tog vi även hjälp av deras systerbolag PROVEHO för att processeffektivisera och implementera RPA, även det var otroligt smidigt och kul!

Vilken typ av ledare strävar du efter att vara?
Jag har ett väldigt stort förtroende för mina medarbetare och jag vill att de ska ta eget ansvar och våga ta risker. Då behöver det vara ett tillåtande och prestigelöst klimat där vi jobbar tillsammans och man känner sig trygg. Jag tror också på att vara transparent med mina egna misstag, att det hjälper till att skapa en trygg miljö.

För mig är det viktigt att vara inlyssnande och tillgänglig men också handlingskraftig, jag drar mig inte för att stötta upp där det behövs, vi är ett team som hjälps åt. Under hösten kommer det några nya kollegor till teamet. Då kommer fokus vara att ordna en bra onboarding och se till att alla trivs och får de bästa förutsättningarna. Målet är att jobba ihop oss till ett team som tillsammans bidrar till Massives positiva utveckling framåt och samtidigt skrattar och har kul ihop.

Vad och / eller vem inspirerar dig?
Människor runtomkring mig inspirerar mig, humor och öppenhet. Att få jobba med andra och se människor utvecklas och ta ansvar, där det finns en sund värdegrund och alla får vara sig själva och man jobbar för att göra saker bättre, stora som små.

Vem är Ulrica?

Aktuell som: Finance & Procurement Director på Massive Entertainment

Utanför jobbet: Att stå högst upp på en alptopp med solen i ansiktet är något av det bästa som finns!

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!