Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Agneta Palmér, CFO på Getinge som står i fokus!

Högt på agendan just nu för Agneta och hennes team är att fortsätta stärka den finansiella transparensen och styrningen inom Getinge och att driva produktivitet i finansfunktionen.

Vad har varit dina viktigaste drivkrafter i karriären och var befinner du dig just nu?
Drivkraften i mitt val av yrke har främst varit att jag gillar att jobba med människor och med siffror. Jag är värderingsdriven och tycker om att jobba med ett helhetsperspektiv så jag har sökt mig till roller där jag får jobba med att stärka finansiell styrning och kopplingen mellan affärsbeslut och finansiell påverkan. I min nuvarande roll som CFO på Getinge har jag förmånen att jobba på ett företag och i en bransch som bidrar till att människor och samhällen ska ha tillgång till bästa möjliga vård, vilket är en ynnest och ett privilegium samtidigt som det givetvis kommer med ett stort ansvar.

Vilken typ av ledare strävar du efter att vara och vad inspirerar dig?
Jag strävar efter att vara empatisk, nyfiken, tillitsfull och tydlig med förväntningar. Jag inspireras av musik, böcker, teater och poesi. En del av mig hade gärna jobbat med teater eller musik men jag har inte den talangen riktigt så jag nöjer mig gott med att inspireras av andra.

Vad har du för erfarenhet av PRO TEMPORE?
Jag har jobbat med konsulter från PRO TEMPORE i flera av mina roller och alltid uppskattat sättet som de lyssnar in behov och sedan matchar kandidater.

Vad gör du utanför arbetstid?
Det bästa jag vet är att resa med familjen. Mitt favoritresmål är Manta i Ecuador där jag bodde när jag var ung.

Vem är Agneta?

Aktuell som: CFO på Getinge.

Utanför jobbet: Utöver resande med familjen älskar jag att hålla på med musik och jag har ett stort hästintresse.

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!