Om Oss

PRO TEMPORE – som betyder interim på latin – startades 2018 av Johanna Deras och Therése Lorentzon med ambitionen att vara en fristående interimsverksamhet för kvalificerade ekonomer.

Som tidigare kollegor på en global revisionsbyrå hade de på var sitt håll utvecklat samma idé om att starta en snabbfotad interimsverksamhet med fullt fokus på kunden, konsulten och affären. Fortsatt med samma kvalitetsfokus, men utan att behöva ta hänsyn till de oberoenderegler som finns inom revisionsbyråerna.

PRO TEMPOREs kunder är oftast stora internationella företag eller organisationer i snabb tillväxt eller i förändring. Det är det vi kan bäst! Våra konsultuppdrag och partnerskap präglas av personligt engagemang, effektiva matchningar och tydliga förväntningar.

Vill du veta mer om oss och hur vi jobbar är du välkommen att höra av dig för att ses över en kaffe, antingen på vårt kontor i Göteborg, Stockholm eller Malmö.

Johanna Deras är en driven och energisk person som gillar att se resultat. Hennes intresse för projektledning och konsulterande föddes på Maersk i Köpenhamn där hon tidigt i karriären blev ansvarig för ett globalt outsourcing projekt som inkluderade över 80 länder. Därefter tog hon sig an flera olika projektledande roller inom ekonomiorganisationen.

Johanna har även spenderat 7 år inom Big 4 där hon byggt upp flera framgångsrika ekonomikonsultverksamheter och har skaffat sig en mycket god förståelse för branschen. Hon är passionerad över att lösa kunders behov och matcha ihop rätt konsult med uppdraget som skall genomföras. Johannas spetskompetens ligger i att hitta och utveckla talanger samt att bygga högfungerande team. Hon trivs bäst med personliga möten.

Johanna är certifierad i IPU beteende och drivkraftsanalys, ett verktyg för utveckling av medarbetare som hon ofta använder i sitt dagliga arbete.

Johanna är tävlingsmänniska och träningsentusiast. Hon tar gärna mötet på den hälsosamma lunchrestaurangen likväl som under ett morgonpass. Till skillnad från sin kompanjon är hon en riktig ”early bird”.

+46 709 608797

Therése Lorentzon är en person som får saker att hända, är grundpositiv och ser möjligheter i det mesta.

Therése startade sin karriär i New York där hon spenderade ett decennium både inom Big 4 men även i linjeroller inom ekonomi i stora koncerner. 2008 flyttade hon till Malmö för att ta sig an rollen som Group Controllerchef på ett börsnoterat IT-konsultbolag. Det blev många intressanta år med att gå från publikt bolag till att vara riskkapitalägda, vilket innebar projekt såsom omstrukturering, outsourcing av ekonomi, ERP roll-out i alla länder, nytt BI-verktyg, etc. Therése kommer främst till sin rätt nära affären.

Therése drivs av att skapa och utveckla högpresterande team vilket gör att hon tidigt landade i ledarskapspositioner. I sin senaste roll byggde hon framgångsrikt upp interimsverksamheten för ekonomer i södra Sverige på ett Big 4. Förutom att vara en stark ledare så har hon också en kreativ ådra där hon brinner för varumärkesbyggande, fotografi och kommunikation.

Till skillnad från sin kompanjon är hon den som stänger butiken och hon nätverkar gärna dygnet runt!

+46 703 612192

Carin Hallqvist är en erfaren ekonom som startade sin karriär som konsult inom Big 4 innan hon tog sig an olika seniora linjeroller med fokus på Business Controlling. 

Hennes erfarenhet som konsult bidrar till hennes förmåga att snabbt förstå olika verksamheter, vad som driver lönsamhet samt identifiera kritiska framgångsfaktorer. Hon är van att arbeta nära beslutsfattare och att utifrån det finansiella perspektivet stötta bolagets agenda och strategi. Det kommer naturligt för henne att förstå kundens behov och att finna konkreta lösningar. Hon brinner för en öppen dialog med högt i tak och en vilja att tillsammans lyfta verksamheter till nästa nivå.

Carins styrka som Business Manager är framför allt hennes engagemang, positiva energi och viljan att prestera på högsta nivå och överträffa kundens förväntningar. Hon brinner för teamets framgång och välmående, och hon älskar att utmana – både sig själv och andra – men framförallt att se andra utvecklas och lyckas.

Carin kännetecknas av sitt ständiga leende och höga energi och hon passar perfekt in i vår strategi att växa oss starkare i Stockholm.

+46 703 612259

Jenny Düfke är en doer med högt tempo och som inspireras av ständig utveckling och möjligheter till förbättring.

Jenny har 15 års erfarenhet av seniora ekonomiroller inom stora internationella bolag. Hon startade sin yrkesbana på Maersk där hon under en tioårsperiod axlade ett flertal roller, alla med betoning på utveckling och processoptimering, varav de sista åren som Redovisningschef. Hon kommer närmast från rollen som Finance Manager på DFDS där hon ansvarade för att skapa en ny centraliserad ekonomifunktion i Sverige. Nu axlar hon rollen som Business Manager hos oss i Göteborg.

Hon är en uppskattad ledare som presterar som bäst när tempot är högt och utmaningarna är av varierande karaktär. Hon har en gedigen erfarenhet av förändringsarbete både vad beträffar processer och system men också vad gäller organisatoriska förändringar där ledarskapet ställs på sin spets. Hon har ett sinne för matchning av människor till rätt roll och med sin nyfikenhet och sociala ådra skapar hon spännande möten.

Jenny är en sann lagspelare som älskar att tävla men som helst vinner tillsammans med sitt team.

+46 733 508061

Linda Åslund är konsult ut i fingerspetsarna och har arbetat som konsult i 9 år, varav 7 år inom Big 4. Linda har axlat de flesta roller inom ekonomifunktionen, som t.ex. Business Controller, Financial Controller, projektledare samt varit drivande och delaktig i implementationer av nya system. Linda trivs bäst när hon får jobba nära organisationen och hon är van att arbeta nära ledningen och producera analyser för beslutsunderlag.

Lindas styrka i hennes roll som Business Manager är hennes många år som konsult i ryggen. Hon kan därigenom enkelt förstå vad ekonomiorganisationen behöver och hon får snabbt en känsla för vilken typ av kompetens och personlighet som kommer bäst till sin rätt hos kunden. Linda brinner för att se människor utvecklas och tar alla möjligheter till att få stötta konsulter i deras personliga utveckling och få matcha bolag med rätt konsult. Linda strävar alltid efter en win-win situation där konsulten får utveckling i sin roll och kunden får en motiverad och engagerad konsult som är orädd att ta sig an nya utmaningar.

Förutom att vara en uppskattad konsult med kunden i fokus så är Linda en fantastiskt fin kollega som alltid sätter teamet först!

+46 703 612500

Office Coordinator för alla kontor.

+46 703 612192