Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Suzanne Lindström, CFO på Nomad Foods som står i fokus!

Suzannes kunskapsbas inom ekonomi och controlling har hon fått genom sina första 11 år i karriären på Procter & Gamble. Hon uttrycker stor tacksamhet till sin första arbetsgivare som erbjöd otroligt spännande erfarenheter inom olika områden och geografiska platser. Hon har flera minnesvärda upplevelser… SAP lansering i Marocko, revision av lagerhantering i Borispol Ukraina, produktlanseringar med marknadsteamet i Egypten… Listan är lång!

Hur tror du att denna erfarenhet har präglat din fortsatta karriärresa och vad har varit dina viktigaste drivkrafter?
Jag tror man präglas starkt av sin första arbetsmiljö. På P&G fick jag utbildning genom dagsarbetet snarare än i klassrumsmiljö, med fantastiska ledare som inspiration. Sedan har tiden jag hade på Mars varit oerhört givande i min egna ledarskapsutveckling – en helt annan arbetskultur där det krävdes mer fokus på relationer för att få till resultat. Det känns fantastiskt att i dagsläget kunna plocka det bästa från mina erfarenheter, och tillsätta en mix som funkar i min nya vardag på Nomad Foods. Min nuvarande chef är också ex-P&G, och det känns lite som att man har ’kommit hem’ när man arbetar med honom. Inspirerande och stöttande ledare och kollegor har nog varit mina viktigaste drivkrafter genom åren. Då klarar man även de tråkigaste och jobbigaste utmaningarna!

Vad har du för erfarenhet av PRO TEMPORE?
PRO TEMPORE är som en koncentrerad injektion – en booster när man behöver den där extra kicken i organisationen. Ja, som en mänsklig vitamin!

Du har varit på Nomad Foods i lite mer än 2 år nu – har det varit en speciellt spännande tid under dessa år du vill dela med dig av?
Det är första gången som jag arbetat i Sverige, och även som helsvensk har det varit en liten kulturresa. Arbetskulturen är såklart annorlunda mot det jag upplevt tidigare, och det har faktiskt fått mig att tänka om min egen inställning till arbete och fritid. Sedan har man fått lära sig allt om fackföreningar och svensk arbetslag på turbospeed – vilken tur att man har sina HR kollegor som stöttar!

Vilken typ av ledare strävar du efter att vara?
Jag strävar efter att vara en ledare som gör arbetsmiljön trevlig, rolig och en plats man vill vara på. Vi tillbringar så många timmar på arbetet under ett liv, och då tycker jag att den tiden skall tillbringas i vänners sällskap. Jag älskar också när det händer saker, känslan att vi går vidare och framåt – jag vill få mitt team att känna samma driv och glädje i arbetet. Öppenhet, ärlighet, och att stötta varandra – det är värderingar som jag vill driva.

Vad och vem inspirerar dig?
Människor som individer inspirerar mig, i dess olikheter och olika sätt att tänka. Jag inspireras av det som får mig att tänka på nytt sätt, och jag älskar att prova på nya lösningar eller processer. Jag har nog alltid strävat efter att göra saker på annorlunda sätt och inte fastna i gamla rutiner.

Vem är Suzanne?

Aktuell som: CFO på Nomad Foods

Utanför jobbet: Klättring (med hela familjen!), hästar och ridning, nya recept och Maldiverna med yogainslag för reflektion

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!