Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Arvid Rapp, koncernredovisningschef på Dedicare som står i fokus

Efter många år som Auktoriserad redovisningskonsult och 20+ år inom redovisningskonsultbranschen så tog Arvid 2018 steget över till Klarna Bank som redovisningsspecialist och senare även chef för ett av Group Accounting teamen. Nu har han landat på börsnoterade Dedicare, ledande i Norden på bemanning inom vård och socialt arbete, som koncernredovisningschef.

Arvids långa erfarenhet som redovisningskonsult har givit honom en bra bredd och förståelse för hela företaget och åren från Klarna Bank har givit honom en god inblick i stora flöden och organisationer med stor tillväxt. En av Arvids stora drivkrafter är hans nyfikenhet att lära sig nytt och att ständigt utvecklas, och hans tidigare erfarenheter kommer väl till pass på Dedicare när de nu blickar framåt mot ytterligare expansion av verksamheten.

Vad ligger högt på din agenda just nu?
På Dedicare är vi måna om att alla våra medarbetare ska kunna ha balans mellan arbetet och privatlivet, så också inom ekonomifunktionen. Högst på agendan just nu ligger därför i att säkra upp och utveckla våra processer för att minimera risken för oplanerade arbetstoppar. Detta sker bland annat genom att vi nu ser över våra systemstöd men också utvidgar vårt härliga team.

Vad och / eller vem inspirerar dig?
Människor med det där extra lilla drivet. Problemlösare men som samtidigt är bra lagspelare. För mig är det inspirerande att känna att ett team arbetar för och inspirerar varandra, för att uppnå sina mål.

Vad har du för erfarenhet av PRO TEMPORE?
Min interima företrädare här på Dedicare kom från PRO TEMPORE, och vi har även en redovisningsekonom som på ett föredömligt sätt tagit hand om två överlämningar sedan i somras.

Du tycker om att resa. Tips på bästa semestermål?
En av de sista resorna innan pandemin gick till den västindiska ön Guadeloupe, en del av EU med tropiskt klimat, underbara stränder och fri roaming, för den som behöver koppla upp sig. Rekommenderas!

Vem är Arvid?

Aktuell som: Koncernredovisningschef på Dedicare

Utanför jobbet: Sommartid spenderas på båten i skärgården och vintern i skidbacken.

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!