Idag välkomnar vi Ville i rollen som Business Manager!

Ville är en kommersiellt driven finansprofil som gärna kombinerar det strategiska med det finansiella för att uppnå bäst resultat och gärna med innovation för att optimera och leverera effektivitet och kvalitet. Med erfarenhet från ett flertal olika branscher och företag har han en gedigen erfarenhet av det mesta inom Finance.

Ville har sin bakgrund från flera välkända internationella bolag med starka varumärken framförallt med inriktning på FMCG. Där har han varit den innovativa ekonomen med ett konstant driv att göra saker bättre och att öka förståelsen för det finansiella till hela organisationen i roller som Finance Business Partner, Business och Commercial Controller, FP&A Manager och senast Head of Finance med det yttersta ansvaret för bolagets finansiella funktion. Ville har gjort det mesta såsom forecasts, budget, brand P&L presentations, processoptimering, PowerBI dashboards, systemimplementeringar, månadsavstämningar, bokslut, risk management, shared service center implementering och verksamhetsstyrning tillsammans med övriga ledning. Med sina senaste år i Köpenhamn på nordiska huvudkontor har Ville även visat stor skicklighet i att navigera i internationella miljöer och effektivt arbeta med många intressenter i organisationen.

Villes förmåga att snabbt sätta sig in i nya omgivningar, konstellationer och hans agila sätt att ta sig an sina arbetsuppgifter tjänar honom väl i rollen som Business Manager. Han förstår inte bara hur kundens resursutmaningar påverkar ekonomifunktionen utan även hur det kan lösas bäst för företaget som en helhet. Ville är nyfiken, har ett driv för konstant lärande och ny teknik samt att skapa nya samarbeten som ger tillfredsställelse för båda parter.

När Ville inte optimerar flöden och skapar nya relationer har han ett stort musikintresse där han själv producerar låtar och har tidigare varit kontrakterad låtskrivare med Big 4 (i musikindustrin, alltså!) och har skapat en del oförglömliga hits. Ville är också en erfaren löpare och håller sig gärna till 5 och 10 snabba km. Helst på subnivå. Att spendera tid med familj har alltid högst prioritet och att få resa tillsammans och skapa minnen. Gärna till svenska fjällen eller till Medelhavet.

Vi ser att Ville blir en stor tillgång för PRO TEMPORE och vi ser fram emot att få lära känna honom ännu mer. Välkommen!