Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Kristoffer Nordström, CFO på XVIVO som står i fokus!

Kristoffer började på KPMG Göteborg som revisor i tio år och nu senast fyra år på XVIVO – ett världsledande bolag inom organtransplantation.

Du har hittills i karriären haft förmånen att arbeta i mycket inspirerande miljöer. Berätta!
Får jag jobba i en inspirerande miljö med kompetenta kollegor så fäster jag stor vikt till karriär och utveckling och arbetar hårt för att nå mina och organisationens mål. Det har gjort att jag idag sannolikt är en av de yngre CFO:erna på Nasdaq-börsen. XVIVO är för mig en perfekt cocktail som har allt – världsledande marknadsposition, banbrytande högteknologiska produkter, internationell spelplan och inte minst kompetenta och målinriktade kollegor. Sist men inte minst så åstadkommer XVIVO något fantastiskt – med vår forskning och våra produkter så räddar vi liv! I en sådan miljö har jag svårt att inte vilja prestera det där lilla extra.

Vad ligger högt på din agenda just nu?
Högt på min agenda just nu ligger integrationsprojekt. XVIVO har på kort tid gjort två förvärv, ett holländskt och ett amerikanskt bolag, och dessa verksamheter ska integreras med vår verksamhet. Alla integrationer är olika i sin natur och det gäller att omsorgsfullt besluta kring dess omfattning och inriktning. Förvärvet av det amerikanska bolaget har föranlett att jag tillsammans med min familj nu kommer att flytta till USA (Philadelphia) för att under ett par år säkerställa en stark utveckling och organisation på den amerikanska marknaden. Jag behåller min CFO-roll men skiftar delvis fokus från Europa till USA – världens största transplantationsmarknad.

Ni är på en tillväxtresa och bla genomfört flertalet förvärv. Berätta mer! Vad har varit/är viktigt för dig som ledare under denna fas?
Vi befinner oss i en kraftig tillväxtfas och kommer fortsätta göra så under flera år. För mig är det två saker som är extra viktiga att tänka på. Det första är att hitta rätt i varje rekrytering och vara tydlig med bolagets och mina förväntningar – miljön i en tillväxtfas är stimulerande men också krävande. Det andra är att hela tiden värna om möjligheten till att vara snabbfotad. Att bygga in för mycket administration och byråkrati kan vara förödande för ett bolag i en snabbt föränderlig värld.

Vad och / eller vem inspirerar dig?
För mig är det viktigt att hela tiden omge mig med personer jag kan lära mig av och inspireras av. Livet är ett kontinuerligt lärande och en nyckel till utveckling är att vara öppen för nya intryck och nya bekantskaper. Jag inspireras av personer som har en livshistoria och som gjort intressanta val i livet och personer ser möjligheter istället för problem. Jag hoppas att jag en dag kan inspirera mina barn till att våga tro på sig själva och våga ta famlande steg ut i det okända.

Vad har du för erfarenhet av PRO TEMPORE?
Jag kom i kontakt med PRO TEMPORE efter tips från en före detta kollega. Jag sökte en vikarie till vår redovisningsekonom och PRO TEMPORE lyckades förse mig med en konsult som överträffade mina högt ställda förväntningar. Efter detta har vi haft en kontinuerlig kontakt och nu senast stöttade de oss i sökandet efter en Business Controller. För mig är PRO TEMPORE ett nyskapande, relationsbyggande bolag som lyckats bygga upp en äkthet inom en bransch där många bolag påminner om varandra.

Vem är Kristoffer?

Aktuell som: CFO på XVIVO

Utanför jobbet: Familjen, med mycket lek på golvet med två små söner. Blir även en del poddar kring historia – gärna amerikansk historia.

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!