Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Svenjo Behrens, Head of Controlling på Magnolia Bostad som står i fokus!

Född och uppvuxen i Tyskland, började Svenjo sin karriär inom HSBCs Global Banking & Markets som aktieanalytiker. I samband med Lehman samt MiFID II på horisonten lämnade han branschen, flyttade till Sverige med sin fru och började hos Deloitte inom Transaction Services. Efter ett par år började han sin första Controllerroll i en ung organisation med en mycket expansiv verksamhet.

Hur hamnade du sen inom fastighetsbranchen?
Strax efter bolagets börsnotering sökte jag mig tillbaka till finansbranschen, denna gång som Controller. Catella Bank befann sig i en spännande omstruktureringsfas där hela Controlling skulle byggas om från scratch. Det var via Catella koncernen jag fick lite smakprov på fastighetsbranschen. Så när försäljningen av bankens olika verksamheter var i mål gav jag mig in på konsultspåret och nappade på ett uppdrag inom Treasury hos Magnolia Bostad. Uppdraget på tre månader blev snabbt nio och sedan ännu längre samtidigt som rollen expanderades från renodlad Treasury till mer och mer övergripande Controlling. För drygt ett år sedan tackade jag ja till frågan om jag ville ta en anställning och ta över och bygga upp Controllingavdelningen.

Vad har varit dina viktigaste drivkrafter för att komma dit du är idag?
Det finns en tydlig röd tråd kring analys i min karriär. Jag brinner för siffror och data och för att skapa struktur och transparens i djungeln av information en verksamhet genererar. Controlling är kartan och GPS på resan. Om man lyckas så vet man vart man kommer ifrån, hur långt man har kommit, vart man är idag, vilka alternativ det finns för att komma i mål och vad det krävs för att komma dit.

Vad ligger högt på din agenda just nu? 
Magnolia Bostad befinner sig i en otroligt spännande fas. Tillsammans med våra nya ägare har vi nu full fokus på vårt mål att utveckla minst 6 400 färdigställda bostäder för vår egen förvaltning innan slutet av 2026. Detta ska vi göra samtidigt som vi fortsätter att utveckla boenden för försäljning. Vi utvecklar främst hyresrätter, bostadsrätter och samhällsfastigheter. Strategin och nya ägarstrukturen sätter nya krav på bolagets Controlling. Konkret gäller det att bygga färdigt teamet samt fortsätta vår digitaliseringsresa.

Vad har du för erfarenhet av PRO TEMPORE?
Tagit hjälp av PRO TEMPORE vid flera tillfällen. Imponerande hur snabbt kandidaterna tas fram utan avdrag på kvalitét eller relevans. PRO TEMPORE verkar ha ett eget filter i sin rekryteringsprocess som gör att kompetensnivån i kandidat- och konsultpoolen är betydlig högre än branschstandard.

Vad inspirerar dig?
Kompetens både hos ledare och övriga kollegor oavsett senioritet. Kompetens skapar förtroende, trygghet och effektivitet. Kompetens inom sitt område kan vara inspirerande hos en nyexaminerad lika mycket som hos en partner eller VD.

Vem är Svenjo?

Aktuell som: Head of Controlling på Magnolia Bostad

Utanför jobbet: Främst pappa (två små barn), men älskar även att skapa saker med händerna i verkstan eller trädgården.

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!