Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Lotta Hansson, Head of Finance på Ikano Bostad som står i fokus!

Hur har din karriärresa sett ut fram till idag, vad har varit dina viktigaste drivkrafter och var befinner du dig just nu?
Jag började som revisor på Revisorsringen i Helsingborg som senare köptes upp av Lindebergs. Byrån hade mest små och medelstora bolag. Det var så kul att vara revisor då eftersom vi hjälpte våra kunder i alla deras behov kring ekonomi, t.ex. vid transaktioner, due dilligence samt konsultationer inom skatt, bolagsrätt och komplexa redovisningsfrågor. Där var jag i 17 år men yrket förändrades mycket på 90-talet samtidigt hade jag fått 3 barn så jag ville ha ett arbete som krävde mindre övertid. Så jag slutade och började som konsult på olika uppdrag vilket var spännande och lärorikt. 2003 kom jag som konsult till Ikano och efter något år fick jag frågan om att bli anställd och har sen dess haft lite olika roller men alla inom central ekonomi på Ikano Bostad.

Du har varit på Ikano Bostad i 20 år nu – har det varit en speciellt spännande tid under dessa år du vill dela med dig av? 
Det har varit en mycket spännande resa! När jag började var vi 25 medarbetare totalt på Ikano Fastigheter som det hette då och hade enbart Retail Centres och kontorsfastigheter. Nu äger och förvaltar vi 7 000 bostadslägenheter samt utvecklar bostadsområden genom byggnation av lägenheter och radhus till försäljning eller egen förvaltning. I vår landbank finns ca 11 000 byggrätter i alla planskeden. Ikano Bostad finns i tillväxtområden i Sverige och Danmark; Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. På vägen har det varit flera spännande investeringar och fastighetsutvecklingar. Tillsammans med Ikea har vi utvecklat köpcentrum i Sverige, Finland och Norge. 2015 sålde vi vår andel till Ikea. Ikano Bostad var också med och startade upp Hemfosa fastigheter.

Vilken typ av ledare strävar du efter att vara?
Jag strävar efter och hoppas att mina medarbetare upplever att jag utvecklar, ger ansvar, engagerar och bryr mig. Vill också uppfattas som driven som utvecklar avdelningen i rätt riktning, att vi på Ikano Bostad ligger i framkant och att jag som medarbetare på Finance avdelningen hänger med i utvecklingen inom området.

Vad har du för erfarenhet av PRO TEMPORE? 
Mycket positiv erfarenhet, vi har samarbete i många år nu. När vi har haft behov av konsult har de alltid hittat en kompentent, engagerad och prestigelös konsult till oss. Vi är mycket nöjda.

Vad och / eller vem inspirerar dig?
Har alltid många idéer om förbättringar som ger en bättre kvalité eller effektivare metod. Jag blir inspirerad av digitala lösningar och personer som ger input och triggar dessa idéer.

Vem är Lotta?

Aktuell som: Head of Finance på Ikano Bostad

Utanför jobbet: Utöver att umgås med familj/vänner så gillar jag min trädgård som går i vitt. Gillar att resa och se nya ställen jag inte sett innan.

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!