Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Emma Thorsson som står i fokus!

Efter en estetisk linje på gymnasiet följt av musikalutbildning och ett par år i Syd- & Centralamerika bytte Emma Thorsson fokus till ekonomi, management & business. Idag är Emma Finance Director och en del av ledningsgruppen på WW Nordics AB, i Sverige mer känt under varumärket ViktVäktarna. Emma får energi av att lära sig nya saker, att få en djupare förståelse för samband och att ständigt utvecklas. På WW Nordics drivs hon av möjligheten att påverka sin egen, och sin omgivnings, situation till det bättre. WW Nordics har dessutom utvecklats mycket över åren, inte minst relaterat till digitalisering, och Emma ser hela tiden nya möjligheter och utvecklingsområden, både för verksamheten, teamet och sig själv. I den pågående förändringsresan har Emma sett PRO TEMPORE som en stark business partner där vi stöttat både med robotics och flera interima tillsättningar genom åren.

Du gick ett MBA program mitt i karriären. Berätta mer! Största lärdomarna av den erfarenheten?
Jag har fått ett bredare perspektiv av affärsverksamhet, ledarskap, management, organisation m.m. och jag upplever att jag blivit bättre på att arbeta och prioritera under press. Vi var ca 50 personer från olika delar av världen med en stor mängd erfarenheter från olika spännande branscher och kulturer som givit både nya vänner och ett utökat nätverk. Men inte minst var det roligt, en fantastisk utmaning och resa i personlig utveckling.

Du har haft en otroligt fin karriärresa inom ViktVäktarna. Vad är dina bästa tips för att kunna klättra inom samma bolag?
Ärlighet gentemot sig själv och andra: vad är jag redan bra på, vad av det vill jag bli ännu bättre på, inom vilka områden vill jag utvecklas och lära mig saker som jag ännu inte kan. Det gäller att vara proaktiv och ta ansvar för sin egen utveckling, att vara den som föreslår en plan och visa intresse för saker som ligger utanför den nuvarande rollen. Det är viktigt att ha tydliga mål och att vara införstådd med att det kommer krävas tid och ansträngning att uppnå dessa. Samtidigt är vägen framåt sällan rak och jämn, utan ofta kantad av större eller mindre misslyckanden, och de får man inte vara rädd för, jag gillar uttrycket Fail with Glory.

Det är också viktigt att välja en arbetsgivare som är beredd att satsa och möjliggöra utveckling av sin personal.

Vad och / eller vem inspirerar dig?
Människor med driv och engagemang, starkt ledarskap. Och insikten att framtiden börjar nu, jag och de team jag ingår i kan skapa förändring till det bättre

Vem är Emma Thorsson?

Aktuell som:Finance Director på WW
Utanför jobbet: Emma älskar att resa, upptäcka nya platser och lära sig sånt hon ännu inte kan.

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!