Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Claes Lindholm som står i fokus!

Hur har din karriärresa sett ut fram till idag och var befinner du dig just nu?
Efter studier i USA började jag som managementkonsult och arbetade främst med processoptimering kopplat till organisatoriska förändringar och risk management. Jag äntrade sen försäkringsbranschen i en nordisk roll som Head of Finance på RSA/Trygg-Hansa där jag blev kvar i 7 år. Innan jag återvände till försäkringsbranschen arbetade jag som CFO och partner hos en kapitalförvaltare där det gällde att utmana bankerna och göra det där lilla extra för kunderna för att bevisa att de skulle välja oss. Det är lite på samma sätt som på Hedvig men där vi tar steget ytterligare och ger kunden en upplevelse de inte förväntar sig.

Vad ligger högt på din agenda just nu?
Vi har precis säkrat vårt tillstånd från FI att bedriva försäkringsverksamhet, så högt på agendan ligger att sätta upp processer kring att driva ett så effektivt försäkringsbolag som möjligt. I samband med detta så gör vi oss också redo för en expansion ut i Europa vilket är väldigt spännande och det är viktigt för oss att vi gör det på ett smart sätt och investerar i rätt saker.

Vi har precis hämtat hem redovisningen från extern byrå och det har varit en utmanande fas att gå igenom, men jag är otroligt stolt över den insats som teamet har gjort för att klara av detta. När vi nu fortsätter vår tillväxt och växer som bolag både i Sverige och utomlands så kommer jag att behöva rekrytera flera duktiga och erfarna personer till finansavdelningen till väldigt spännande och utvecklande roller.

Vad har du för erfarenhet av PRO TEMPORE?
Vi tog hjälp av PRO TEMPORE i slutet av vår implementering av vårt nya ERP och det var imponerande vilken hjälp vi kunde få på kort varsel och de kunde sätta sig in i våra utmaningar och bidra direkt.

Vad och / eller vem inspirerar dig?
Jag blir inspirerad när man har kul med det man gör. Jag tycker det är något jag har märkt väldigt tydligt genom åren att jag själv men även de allra flesta jag jobbat med presterar så mycket bättre när man samtidigt har kul. Sen är det självklart svårt att alltid ha kul på jobbet, man upplever tyngre och mer stressiga perioder men viktigt att ibland försöka avdramatisera och se på något från en ljusare lins. Det känns därför väldigt inspirerande att jobba på Hedvig där vi definitivt har väldigt kul.

Vem är Claes?

Aktuell som: CFO på Hedvig
Utanför jobbet: Familjen samt huset (”kanske inte så händig som jag inbillar mig ibland”). En timme tennis i veckan och på sommaren lite golf. Italien är det självklara semestermålet!

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!