Idag hälsar vi Petter välkommen till oss på PRO TEMPORE i Stockholm!

Petter började sin karriär på Big 4 och lade där sin redovisningstekniska grund samt skapade sig en djupgående analytisk förmåga, dock valde han relativt tidigt att använda sina analytiska kunskaper på ”andra sidan” inom controlleryrket. De senaste 2 åren har han spenderat inom Mercedes-Benz med fokus på Sales och Cost Controlling, Finansiell Rapportering samt Business Intelligence.

Han hade det yttersta verksamhetsansvaret kring bolagets BI-system, där han regelbundet utvecklade och förbättrade systemet för att främja verksamheten. Petter räds inte omfattande datamängder och han har förmågan att analysera och skapa rapporter till organisationen och ledningsgrupp samt visualiseringar i både Excel och BI-system. Han är van vid kommunikation gentemot stakeholders, framförallt inom försäljning, gällande lönsamhet, risksituationer, nya kampanjer och avtal, samt kring uppdatering och förslag på kostnadsreduceringar. Även om han alltid haft en IT-partner att samarbeta med så har han även jobbat en del back-end genom att koda SQL-scripten bakom Microsoft Power BI och även inom andra användningsområden, så som skapande och automatisering av rapporter via SQL Reporting Services.

Petter är lättlärd och motiveras av ständig utveckling både av sig själv och sitt arbete. Vi är väldigt glada över att han hittat till oss och nu ser vi med spänning fram emot att följa hans bidrag på hans första uppdrag via oss: Business Controller med fokus på BI-utveckling hos ett internationellt spelbolag.

All lycka till, Petter!