Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Pernilla Jordan, CFO på CellMark som står i fokus!

Hur har din karriärresa sett ut fram till idag, vad har varit dina viktigaste drivkrafter, beslut?
När jag gick ut gymnasiet ville jag ta ett sabbatsår och resa. Det var ett beslut som hade stor inverkan på mitt liv. Jag förälskade mig nämligen i San Francisco och det blev så att jag pluggade och bosatte mig där i 26 år. Jag har alltid varit intresserad av entreprenörskap och drömde om att jobba globalt. Jag valde därför att studera International Business och blev även auktoriserad revisor i Kalifornien. Ett beslut som jag aldrig ångrat. Finans och ekonomi är fantastiskt på så vis att det finns möjligheter att pröva på dramatiskt olika affärsverksamheter och bolag. Jag började min karriär på finansavdelningen i ett IT bolag i Silicon Valley, precis när ”dot com” boomen var som hetast. Sen har nya utmaningar tagit mig till fastighetsbranschen (Real Estate Investment Trust), revisionsbyrå, förnybar energi och många år i vinindustrin i Napa Valley.

För varje jobb har jag fått större klarhet i vad som motiverar mig och vilket slags bolag jag vill jobba för, storlek, kultur och miljö. Jag motiveras av utmaningar, en möjlighet att driva positiva förändringar och påverka min omgivning. Min akilleshäl är när det blir för mycket rutin. Därför trivs jag bäst i ett medelstort bolag med hög komplexitet. Stort nog att det alltid är utmanade och stimulerande men inte så stort att det blir för byråkratiskt och tungrott. Jag trivs även bäst i en kultur där man jobbar mycket gemensamt men alla tar eget ansvar. Min bakgrund är finans och ekonomi men jag tycker om att vara operationell. Samarbetet mellan finans och affärsverksamheten är viktig för mig.

Var befinner du dig just nu?
När jag var redo att lämna vinindustrin hade jag turen att hitta CellMark, ett globalt svenskt företag som kändes rätt för mig på alla sätt. Jag började på CellMark i Kalifornien men efter några år flyttade jag till CellMarks högkvarter i Göteborg. Nu har jag, min engelska make och tre amerikanska barn varit Göteborgare i fem år!

Vad ligger högt på din agenda just nu?
CellMarks fokus är alltid att vara en bra partner till våra leverantörer och ge bästa möjliga service till våra kunder. För att fortsätta leverera på en hög servicenivå så är det viktigt att vi har rätt verktyg och att vi följer med i utvecklingen på IT sidan. Därför är just automatisering, information och ytterligare systemutveckling högt på min agenda.

Vem inspirerar dig?
Jag blir inspirerad av mina kollegor. De är enormt kunniga, dedikerade, hjälpsamma och professionella. Det är otroligt motiverande att se vad vi kan åstadkomma när hela teamet jobbar tillsammans.

Vad har du för erfarenhet av PRO TEMPORE?
CellMark har växt mycket under de senaste åren, och i en mycket het arbetsmarknad har det varit en utmaning att hitta kvalificerade kandidater. Jag valde att samarbeta med PRO TEMPORE för jag hörde att deras fast anställda konsulter var mycket nöjda med hur professionellt verksamheten bedrevs. PRO TEMPORE har lyssnat på våra behov och det är mycket tydligt att de har gjort ett grundligt förarbete innan kandidater presenteras. I en svår marknad har de hittat starka kandidater med rätt kompetens både för fast anställning och som interimskonsulter.

Vem är Pernilla?

Aktuell som: CFO på CellMark

Utanför jobbet: Åker båt, läser böcker och är kreativ – jobbar gärna med garn, textiler och att renovera gamla möbler.

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!