Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Christian Hildingsson som står i fokus!

Christian inledde sin karriär inom revision och fortsatte därifrån till Volvo Cars som redovisningsspecialist. När Geely förvärvade Volvo Cars var han väldigt involverad i integreringsprocessen och även efteråt med att konvertera redovisningen till IFRS och skriva en helt ny finansmanual. Därefter tog han över ansvaret för koncernredovisningsteamet och arbetade bland annat med rapportering till ägare, Senior Management och kontakten med revisorer. Numera ansvarar han för 85 kollegor som sköter redovisning och rapportering för bolagen i norra och centrala Europa. I höst kommer han och familjen flytta till Spanien där han ska ansvara för Volvo Cars globala SSC. En kul möjlighet då Christian aldrig haft någon genomtänkt karriärplan utan har fokuserat på att ständigt utveckla sig och hoppa på nya möjligheter när de dyker upp.

Vad ligger högt på din agenda just nu?
Volvo Cars och hela bilindustrin går just nu igenom den största förändringen branschen har sett och vårt mål är att ställa om snabbare och bättre än någon annan. Förändringen hur vi säljer bilar och tjänster påverkar oss inom finans i allra högsta grad och vi har nu möjligheten att sätta grunden vad gäller automation, processer och en operativ modell som är anpassad för framtiden. I detta växer vi också och behöver anställa många nya kollegor inom finans som kan vara med och driva förändringen samt bidra med ny kompetens. Så förändring och rekrytering får sammanfatta min agenda.

Vad är din syn på ett modernt ledarskap, hur praktiserar du det och hur motiverar du dina medarbetare?
Jag känner att så som världen har sett ut det senaste året så ställer det även nya krav på ledarskapet. Min syn på modernt ledarskap är att det är väldigt viktigt att vara lyhörd och förstå medarbetarnas behov, vad de behöver för att kunna prestera så bra som möjligt. Våra medarbetare ska få vara nyfikna, få vara med och driva det som de blir engagerade av och jag blir verkligen lycklig när jag ser hur de samlas runt en fråga och med sina olika kompetenser och bakgrund når resultat de aldrig skulle nå var för sig. Sen ingår det även i ledarskapet att få alla dessa saker att leda mot ett gemensamt mål som alla känner till och vill bidra till att nå.

Vad och / eller vem inspirerar dig?
I stort inspireras jag mest av drivna och engagerade människor som genom att vara sig själva får andra runt omkring sig engagerade och på så sätt skapar ringar på vattnet. Jag inspireras också av människor som har en positiv inställning och väljer att se möjligheter istället för problem.

PRO TEMPORE som samarbetspartner?
Jag har arbetat med PRO TEMPORE under ett par år nu och jag är väldigt glad och nöjd över samarbetet som utvecklats. PRO TEMPORE har en förståelse för vilka kompetenser vi är i behov av, de erbjuder en hög service och är måna om sina medarbetare.

Vem är Christian?

Aktuell som: Finance Director på Volvo Cars
Utanför jobbet: Christian vill helst umgås med familj och vänner, en del av den lediga tiden spenderas även åt träning och olika bollsporter. Energi samlas genom att resa och uppleva nya platser och kulturer.

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!