Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Ulf Winberg, CFO för Anticimex Sverige som står i fokus!

Efter sin examen så började Ulf jobba med något helt annat än ekonomi och hamnade i transportbranschen där han under ett antal år först arbetade med logistikfrågor för att sen ramla över till ekonomi och redovisningsfrågor under sitt sista år.

Hur har din karriärresa sett ut fram till idag och vad har varit dina viktigaste drivkrafter?
Jag tror att just lockelsen till kombinationen av verksamhet och ekonomi började i transportbranschen, vilket sen har speglat resten av mitt arbetsliv där jag både som Business Controller och verksamhetskonsult har drivits av att utveckla verksamheten framåt genom att förstå samband och hitta de viktigaste sakerna i verksamheten att fokusera på för att uppnå största nytta. I ett företags verksamhet finns det alltid väldigt mycket olika information att jobba med och väljer man inte ut det viktigaste blir det svårt att uppnå hållbara resultat över tid. Just det här har också varit min absoluta drivkraft i den utvecklingsresa vi har gjort och gör på Anticimex – dvs att lägga fokus på frågor som ger hållbara resultat över tid.

Vad ligger högt på din agenda just nu? 
För mig är det tydligt att system i allmänhet och affärssystem i synnerhet påverkar oss väldigt mycket i det arbete vi bedriver dagligen och för mig innebär det att vi behöver jobba ännu mer med att få ut nyttan av våra system, både för att uppnå effektivitet och göra det enklare att ta rätt beslut men också för att underlätta för våra medarbetare i sitt dagliga arbete. Sist men inte minst är det också viktigt att vi inte glömmer bort vilken effekthemtagning vi vill göra av våra investeringar vilket jag tror ibland är något som man glömmer bort.

Vad och / eller vem inspirerar dig?
Jag inspireras av folk som får saker att hända och samtidigt får med sig sina medarbetare och kollegor i det arbetet. Jag tycker inte om att man krånglar till det utan gillar att jobba med personer som tar pragmatiska beslut och sedan lägger fokus på att uppnå resultat av de besluten.

Vad har du för erfarenhet av PRO TEMPORE? 
Det första jag tänker på är snabb och personlig service. När det uppstod ett behov hos oss gick det väldigt snabbt och lätt att få fram lämpliga kandidater vilket jag värderar högt. Sen måste jag också säga att jag är väldigt nöjd med Jacob från PRO TEMPORE som varit hos oss i ca 9 månader och gjort ett fantastiskt bra jobb!

Vem är Ulf?

Aktuell som: CFO för Anticimex Sverige

Utanför jobbet: Jag åker gärna till Italien med familjen. Hemma utvecklar jag mina förmågor i skidbackarna, padelhallen, på golfbanan och i köket!

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!