Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av just nu. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här veckan är det Nina Bergman som står i fokus!

Nina Bergman började på Lynk & Co som interim CFO via PRO TEMPORE under förra året och är numera anställd och leder ett team på dryga 20 medarbetare, inom treasury, controlling, redovisning och inköp. Lynk & Co bildades 2016 som ett samarbete mellan Geely och Volvo Cars med målet att ”change mobility forever”. I oktober lanserades Lynk & Co konceptet på den Europeiska marknaden.

Hon har mångårig erfarenhet som revisor och partner på EY, där fokus varit större internationella bolag. Hon har dessutom varit involverad i svenska och internationella IPOs och på Nordisk nivå drivit arbetet för att implementera digitala verktyg i revisionsprocessen.

Vad ligger högt på din agenda just nu?
Vi har just lanserat vårt erbjudande på sju marknader i Europa och i mitten av mars startar vi försäljningen. Det innebär att vi gått från idé till plan till operation, så nu pågår ett intensivt arbete att få allt på plats. För finansfunktionen handlar det om att säkerställa lönsamhet, finansiering och kassaflöde men även effektiva processer och att skapa förtroende genom en tillförlitlig ekonomisk prognos och rapportering.

Mitt fokus är att genom förtroende stötta och uppmuntra vårt engagerade finansteam i denna resa; att ta tillvara på initiativ och driv så att teamet fortsätter utvecklas och får jobba med det man tycker är roligt – det är då man är som bäst.

Det finns i dag en stark teamkänsla där man hjälps åt och stöttar varandra, den ska vi behålla och utveckla. Allt detta är en utmaning i den uppbyggnad vi är i nu, i kombination med distansarbete.

Vad ser du fram emot mest i din framtida karriär och i framtidens ekonomifunktion? 
Jag ser fram emot att fortsatt få lära. En ekonomifunktion är för mig helt integrerad i verksamheten, man ska vilja ha med ”sin ekonom” till alla möten. Ekonomifunktionen måste snabbt kunna leverera analys och ge input till affären och olika intressenter.

Vad och / eller vem inspirerar dig?
Människor med driv och engagemang. Känslan av att bidra.

Vem är Nina Bergman?

Namn: Nina Bergman
Aktuell som: CFO för Lynk & Co
Utanför jobbet: Bestiga berg med familjen, springa i skogen och åka skidor.
Främsta semestermålet: Med familjen i vår hytta i Sjusjön, alla årstider.
Ändlösa perfekta längdspår på fjället som börjar precis vid huset.

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!