Varje månad riktar vi strålkastarljuset mot en av de många ledare som vi inspireras av. Konceptet kallar vi för PRO TEMPORE Spotlight, och den här gången är det Annika Lövgren som står i fokus!

Annika började som CFO på Brenderup Group vid årsskiftet 20/21 och leder Finans och IT med ett team på 21 medarbetare. Hennes start på Brenderup Group var under en pågående M&A process som precis är slutförd och nu arbetar de med att ta nästa steg i bolagets uteckling. Hennes karriär startade inom revisionsyrket och hon gick därifrån till ett bolag som idag är en del av Schneider Electric där hon under 10 år fick vara med på en aggressiv tillväxtresa. Där fick hon möjlighet att utvecklas genom att axla flera olika roller och genomgå ett antal förvärv, och sen dess har hennes karriär präglats av olika CFO roller med fokus på turn-around, ökad lönsamhet, digitalisering och M&A.

I hennes senaste roll som CFO på Öresundskraft var hon med och drev en koncernomfattande transformationsresa för att bli en framtidssäkrad och konkurrenskraftig aktör i den pågående energiomställningen. Det resulterade även i ett omfattande förändringsarbete inom finansavdelningen relaterat till allt ifrån planerings- och uppföljningsprocesser till robotisering av manuella arbetsuppgifter.

Vad driver dig i din roll som CFO?
Viktig drivkraft för mig är att en operativt förankrad finansfunktion som är pedagogiska och generösa med att dela med sig av kompetens och insikter skapar konkurrensfördelar. Jag drivs också av att utmanas och att göra saker på riktigt med resultat som bygger för framtiden.

Du har genomgått många M&A processer vid det här laget! Största lärdomarna?
Ja, det har blivit många M&A processer och jag har haft förmånen att ha flera olika roller i processerna. Mycket av arbetet som görs i en M&A process är detsamma, men ändå är alla processer olika. Tidplanerna är ofta tighta och mycket av det som behöver genomföras kan ändras under arbetets gång. För en finansfunktion är M&A processer ofta tidskrävande. En viktig möjliggörare, för att hantera både hög arbetsbelastning och arbetsområden som inte hör till det normala, är att ha ett brett nätverk som kan hjälpa till med resurser och kompetenser i rätt tid. Andra perspektiv som är viktiga är att fokusera på det du kan påverka, tänka positivt och ge möjlighet till återhämtning.

Vad har du för erfarenhet av PRO TEMPORE?
PRO TEMPORE har varit en viktig möjliggörare för mig i arbetet med att kunna driva utveckling inom en ekonomifunktion då behov av extra resurser är viktigt. Vidare har PRO TEMPORE hjälpt till med flera interima roller och specialistkompetenser under M&A processer.

Fortsatt spännande möjligheter på Brenderup. Berätta!
Brenderup har över de senaste åren genomfört en turn around och transformerat sin verksamhet till att idag vara en ledande europeisk aktör i trailerbranschen. Brenderup har under transformationsresan utvecklats till ett välskött bolag som tillsammans med en stark position på marknaden och sitt varumärkesbyggande ger fantastiska möjligheter. När Brenderup i somras fick nya ägare, Storskogen, började nästa resa i bolagets utveckling. Mitt team inom finansfunktionen är ett otroligt engagerat gäng med massor av kompetens om hur affären fungerar och finansområdet. Vi skall nu med en lyckad turn around bakom oss och med nya ägare ta vår funktion till nästa nivå.

Vad och / eller vem inspirerar dig?
Jag inspireras av personer som är modiga. Att våga prova och ge sig ut i det okända både i stort och smått. Jag inspireras också av personer som har en positiv inställning och som är konsekventa i sitt tänk. Det som inspirerar mig är ambitiösa och högt uppsatta mål. Det hjälper till att släppa fram kreativiteten och med det kommer möjligheterna.

Vem är Annika?

Aktuell som: CFO på Brenderup Group

Utanför jobbet: Jag gillar att göra saker ute i naturen med min familj, skidåkning och främsta resmålet är Australien.

Har du också något inspirerande att berätta om? Hör av dig till oss!


PRO TEMPORE Spotlight i din mailbox?

Fyll i dina uppgifter här, så håller vi dig uppdaterad!