PRO TEMPORE bjuder in till mingel med lättare mat och dryck – på våra kontor i Göteborg och Malmö – varefter retorikern och författaren Mette Højen tar oss igenom hur vi utvecklar vår retoriska förmåga och lär oss konsten om storytelling och hur det kan användas i vårt dagliga arbete.

Stories are magical. They make people listen and remember both the speaker and the message.

Storytelling kan kännas som ett fluffigt och abstrakt koncept och i ett professionellt kontext tenderar vi att tänka att det är något reserverat för politiker och politiska tal. Men så är det inte. Storytelling är något som alla bör använda då det är det mest kraftfulla sättet att fömedla ett professionellt budskap. Berättelser fastnar. Nyckeln är att lära sig vilka berättelser att berätta och komma fram till berättelser som är relevanta för det budskap du vill förmedla. Det finns enkla och effektiva storytelling-verktyg som vi alla kan dra nytta av i våra vardagliga konversationer, möten och presentationer.

Du kommer att få med dig tre effektiva verktyg som kommer få människor att lyssna på dig:

  • Mind Triggers: ord och formuleringar som väcker hjärnan
  • Power voice and body language: hur man ska låta och föra sig för att förmedla pålitlighet
  • Storytelling Shortcut: Kom på relevant storytelling på 5 minuter

Stories are magical. They make people listen and remember both the speaker and the message.

Mette Højen är retoriker med 10 års erfarenhet i att designa förändringskommunikation, hålla föredrag om personligt inflytande och att cocha chefer, thought leaders och talents i förmågan att lyfta fram sig själva och sitt budskap. Mette var bland annat talskrivaren bakom eventet då Barack Obama besökte Danmark 2018. Mette är också författare till boken Business Rhetoric – How to turn your words into gold och driver sedan 2015 konsultfirman Business Rhetoric.

Vi har ett begränsat antal platser så det är först till kvarn. Sista anmälningsdag är den 20/5. Eventet är kostnadsfritt.

Vi på PRO TEMPORE ser fram emot att se dig där!